Braderij 24 juni 2017

Braderij in Beijum bruist van lokale kracht

zaterdag 24 juni op Plein Oost van 13.00 – 16.00 uur

Op zaterdag 24 juni van 13.00 – 16.00 uur wordt ‘Plein Oost’ in de Groningse wijk Beijum omgetoverd tot een heuse braderij. Hét Beijumse antwoord op een braderie en eterij, georganiseerd door de buurcentra. Naast kraampjes met verkoop van uiteenlopende spulletjes voor en door buurtbewoners, is er een open podium om het geheel met muziek en dans te omlijsten. Ook worden bezoekers getrakteerd op kleurrijke hapjes.

 Daarnaast is de Natuur en Milieufederatie Groningen er met een kraam van Eetbare Stad en Operaties Steenbreek Groningen. Twee groene projecten ondersteund door de gemeente Groningen om aandacht te vragen voor vergroening van de stad en ondersteuning bij de realisatie van moestuinen.

Tegel eruit, plant erin

Tegenwoordig zijn steeds meer tuinen betegeld. Niet fijn voor bijen, vlinders, vogels en egeltjes, maar ook belastend voor het riool met wateroverlast tot gevolg. Operatie Steenbreek Groningen vraagt hiervoor aandacht met de actie ‘Tegel eruit plant erin’. Bezoekers van de Braderij kunnen een tegel uit hun halen en krijgen hiervoor gratis (en zolang de voorraad strekt) een plant voor terug!

Buurtmoestuin

Beijumers genieten al jaren van het fruit uit de plukbossen in Kardinge, maar in de wijk zelf zijn nog niet zoveel buurtmoestuinen. Het team van Eetbare Stad Groningen geeft die dag tips en trucs om daar verandering in te brengen. Ook de zorgboerderij Kardinge en de groenteteler Bosma uit Zuidwolde zijn present voor verkoop van lokaal geteelde etenswaren.

2Gether

 Het open podium wordt verzorgd door het WIJ-jeugdteam. Ook schitteren voor publiek? Stuur dan een e-mail naar viki.cuevas@wij.groningen.nl