Kleurrijk koken en genieten van de zon op het nieuwe terras

Het Oranje Fonds kent €34.500,- toe aan Het Heerdenhoes in Beijum

Het Heerdenhoes in de Groningse wijk Beijum heeft van het Oranje Fonds een bijdrage ontvangen van €34.500,- Tijdens de voorjaarvakantie zijn de buurtcentra het Heerdenhoes en de Kleihorn samen verhuisd naar een nieuw pand aan de Melsemaheerd 2. Om aan de wensen van de bewoners te kunnen blijven voldoen moest er ook in het nieuwe pand weer een professionele keuken komen. De keuken wordt gebruikt voor bewoners door bewoners. Het nieuwe gebouw is “gasloos” waardoor de oude keuken niet hergebruikt kon worden. De stichting Buurtcentra in Beijum heeft daarom een verzoek ingediend bij het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds:
Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijkse duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Gasloos koken:
Het is even wennen koken op inductie, maar de inwoners hebben hun draai gevonden in de nieuwe keuken. Het Heerdenhoes heeft naast de nieuwe keuken ook het keukengerei deels moeten vervangen omdat niet alle pannen geschikt zijn voor inductie. Daarnaast is een deel van het geld besteed aan een nieuw interieur en ook kunnen de “bloemtjes buiten gezet worden” met het nieuwe terras meubilair. “We zien dat de nieuwe locatie veel kansen biedt en zien ook dagelijks nieuwe mensen binnen komen” aldus Marcella Gortmaker. De keuken wordt nu elke dag intensief gebruikt voor lunchgerechten. Op de maandag-, woensdag- en donderdagavond wordt door bewoners voor bewoners van Beijum een lekkere en gezonde maaltijd bereid.

Grote opening “Eigen Heerd”:
Op 11 mei tussen 13:00 en 17:00 uur zal het nieuwe gebouw feestelijk geopend worden. Wijkbewoners kunnen de hele middag genieten van een braderij, kinderrommelmarkt, muziek en heel veel demonstraties van de verschillende activiteitengroepen die Het Heerdenhoes huisvest. Het gebouw zal officieel geopend worden door wethouder Mattias Gijsbertsen.
Wij zijn het Oranje Fonds erg dankbaar voor deze schenking en hopen met onze nieuwe keuken, inrichting en terras veel bewoners te kunnen samenbrengen in ons buurtcentrum.